Historiesajten.se

Här finns info om allt som rör historia i tidsperioden 1500-talet och framåt - den så kallade nya tiden. För att få överblick över hela sajten gå till översikten, för det finns mycket att hitta här på historiesajten! Jag som driver den här sidan heter Nina Ringbom och vill du läsa lite om mig hittar du lite mer info här.

~ Fast inlägg ~
Läs min lilla berättelse som jag skrev sommaren 2015. Den handlar om en bödels liv i 1600-talets Visby och allt han får vara med om, med en skruvad tvist på slutet... Och lämna gärna en kommentar när du läst klart. Läs om bödeln »
Nyheter och lästips
Den 20 juli 1789 svor nationalförsamlingen under franska revolutionen högtidligt att de inte skulle skiljas förrän de utarbetat en ny fransk grundlag. Detta har gått till historien som "Eden i Bollhuset" Läs mer »

Den 19 juli 1553 utropades Maria Tudor till drottning av England och Irland som Maria I (i england Mary I). Hon var dotter till Henry VIII och Catherine av Aragon. Läs mer »

Den 18 juli 1812 slöts fred mellan Sverige och Storbritannien i det så kallade Engelska kriget, vilket nog var det mest händelsefattiga krig som utspelat sig - inte ett enda skott avlossades! Läs mer »

Historisk kvinna

Anne Boleyn

Historisk händelse

Häxprocesser

Historisk man

Erik Palmstedt