Vem är jag då?

Jag heter Nina Ringbom, är född -63 i Västervik som yngsta barnet i en syskonskara på tre. Vid sju års ålder flyttade hela familjen till Visby, Gotland. Här har jag sedan bott i hela mitt liv, förutom de fem åren som jag bodde i Trondheim i Norge.

Jag har en dotter som är född -91 och som heter Natalie, och i april 2019 blev jag mormor till lilla Penny. Jag jobbar sedan 1989 på IT-avdelningen på Svenska Spel i Visby som frontend-testare.

Intresset för historia har jag väl egentligen alltid haft men det har växt med åren, och större har det blivit efter att jag 1994 började med släktforskning. Man vill ju gärna veta hur förfäderna levde och vad de fick uppleva på sin tid, alla konstiga regler och ordningar som de hade förr i tiden, kan inte alltid ha varit så lätt att leva då inte.

Förutom historiesajten driver jag även slottsguiden.info där jag skriver om Europeiska slott, min släktforskning samt även ww2.historiesajten som handlar om andra världskriget.

Herman Lindqvists inlägg i min gästbok
Herman Lindqvists inlägg i min gästbok 2006
På historiesajten kan du läsa om 47 historiska händelser, 644 historiska personer, varav 162 kvinnor, 29 olika krig, 32 olika freder, se bilder på 22 kungars mynt, läsa om 72 avrättade "vanliga" personer, läsa 61 paragrafer från 1734-års missgärningsbalk och 5 från straffbalken, se på 178 vapensköldar, se 14 regentlistor från Europas kungahus, läsa om 473 historiska gravplatser, porträttgalleri från 5 sekel, samt se på min skroll- och klickbara tidslinje.
 
Stöd gärna historiesajten!

Nina Ringbom, mailadress