Vem är jag då?

Jo, jag heter Nina Ringbom, är född -63 i Västervik som yngsta barnet i en syskonskara på tre. Vid sju års ålder flyttade hela familjen till Visby, Gotland. Här har jag sedan bott i hela mitt liv, förutom de fem åren som jag bodde i Trondheim i Norge.

Jag har en dotter som är född -91 och som heter Natalie. Jag jobbar på Svenska Spel i Visby som systemtestare där mina arbetsuppgifter går ut på att testa alla de olika spelen innan de läggs ut på Internet.

Intresset för historia har jag väl egentligen alltid haft men det har växt med åren, och större har det blivit efter att jag 1994 började med släktforskning. Man vill ju gärna veta hur förfäderna levde och vad de fick uppleva på sin tid, alla konstiga regler och ordningar som de hade förr i tiden, kan inte alltid ha varit så lätt att leva då inte. Herman Lindqvists inlägg i min gästbok
Herman Lindqvists inlägg i min gästbok 2006
På historiesajten kan du läsa om 43 historiska händelser, 618 historiska personer, 29 olika krig, 32 olika freder, se bilder på 22 kungars mynt, läsa om 72 avrättade "vanliga" personer, läsa 61 paragrafer från 1734-års missgärningsbalk och 5 från straffbalken, se på 178 vapensköldar, se 13 regentlistor från Europas kungahus, läsa om 156 historiska kvinnor, 454 historiska gravplatser, porträttgalleri från 5 sekel, samt se på min skroll- och klickbara tidslinje.
Nina Ringbom, mailadress
Stöd gärna historiesajten!